Πώς βρίσκουμε πληροφορίες για μία IP

Σε περίπτωση που θέλουμε να ανακαλύψουμε το που βρίσκεται μία IP διεύθυνση ή κάποια ιστοσελίδα αυτό γίνεται πολύ εύκολα.Αν προκείται για ιστοσελίδα θα πρέπει πρώτα να βρούμε ποιά είναι η IP της διεύθυνση.Κάνουμε λοιπόν το εξής:

Έναρξη—>Εκτέλεση—>CMD

Θα μας ανοίξει την διαχείριση εντολών και εκεί θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε την εντολή tracert και την web address της ιστοσελίδας που θέλουμε να μάθουμε το που βρίσκεται.Για παράδειγμα:

tracert www.contra.gr

Αμέσως θα μας εμφανίσει την IP της ιστοσελίδας η οποία και είναι η 193.92.37.226 και θα αρχίσει η δρομολόγηση από router σε router μέχρι να φτάσει στην τελική διεύθυνση.Έχοντας λοιπόν την IP μπορούμε πλέον να πάμε στην σελίδα http://www.ip-adress.com/ip_tracer/ και να βάλουμε την IP αυτήν στο κενό πεδίο και να πατήσουμε Track IP, Host or Website.

Ακριβώς από κατώ θα μας αποκαλύψει την χώρα,την πόλη,τον ISP της IP διεύθυνσης,το γεωγραφικό ύψος και πλάτος και την τοπική ώρα.Παράλληλα θα έχουμε και εικόνα από το που βρίσκεται η IP μέσω του Google Maps που θα μας εμφανίστει στην ίδια σελίδα.

Παράδειγμα:

Εμφάνιση πληροφοριών μίας IP

Εμφάνιση πληροφοριών μίας IP

Τοποθεσία της IP

Τοποθεσία της IP

22 Σχόλια to “Πώς βρίσκουμε πληροφορίες για μία IP”

 1. Εμένα μου βγάζει λάθος πράγματα

 2. Βασικά δεν χρειάζεται να βρεις την ip του domain με το cmd καθώς το site που δίνεις σου δίνει τη δυνατότητα να κάνει tracking κατευθείαν το domain. Δηλαδή αντί για ip μπορείς να πληκτρολογίσεις http://www.contra.gr.

  Παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές βρίσκει ό,τι να ναι νομίζω. Δεν έχει την απίστευτη ακρίβεια. Εμένα πάντως δεν με βρήκε 😛

 3. Σαφέστατα και δεν είναι απαραίτητο να βρεις μία IP μόνο μέσω του cmd ή μόνο μέσω της εντολής tracert.Με ένα απλό ping μπορείς επίσης να βρεις την IP κάποιου host.

  Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες πλέον με net tools τα οποία σου δίνουν την δυνατότητα να τρέξεις αρκετές εντολές βάζοντας το host απευθείας.Απλά είμαι πιο παραδοσιακός και ήθελα να δώσω την βασική ιδέα.Εξάλου με την εντολή tracert και παίρνοντας υπόψιν το τελευταίο hop πάνω στο router μπορείς να βρεις πάνω κάτω που είναι χωρίς κανένα site.

  Για την ακρίβεια στο χάρτη αν εννοείς σε πολλές IP που δοκίμασα,συμπεριλαμβανομένου και της δικής μου έπεσε πάρα πόλυ κοντά.Φαντάζομαι ότι και εκτός του ότι θα ήταν μη νόμιμο να δώσουν ένα τέτοιο εργαλείο στο Internet που να εμφανίζει ακριβή αποτελέσματα θα ήταν και αδύνατο καθότι τέτοια προγραμμάτα χρησιμοποιούνται μόνο στις μυστικές υπηρεσίες και στις ταινίες 🙂

 4. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζετε με ποιόν τρόπο μπορούμε να καταγράψουμε την ip κάποιου που επισκέπτεται το blog μας;

  • Evie για να καταγράψεις IP αυτών που σε επισκέπτονται χρησιμοποίησε το http://www.statcounter.com

   (για τον κάτοχο του μπλογκ: βρήκα ενδιαφέρον το άρθρο και το site με τις δορυφορικές φωτογραφίες, σίγουρα δεν μπορεί να «πέσει μέσα» με ακρίβεια, γιατί συνήθως οι IP που χρησιμοποιούμε είναι δυναμικές και αλλάζουν)

 5. Υπάρχουν αρκετές σελίδες που το κάνουν αυτό Evie.Προσωπικά είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από το http://www.sitemeter.com/ το οποίο εκτός του ότι καταγράφει όλες της IP που επισκέπτονται το blog σου σου δίνει και την δυνατότητα να βλέπεις με ποιό λειτουργικό σύστημα μπήκε ο χρήστης με την τάδε IP με ποιό browser και από ποιά τοποθεσία.

  Εκτός βέβαια από τα άλλα στατιστικά που μετράει.Χρειάζεται account βέβαια για να συνδέεσαι στο sitemeter.com αλλά είναι δωρεάν και είναι εύκολο.Ακολουθείς της οδηγίες,περνάς το Javascript που έχει στο blog σου και είσαι έτοιμη.

  Αν χρειαστείς κάτι άλλο μην διστάσεις να ρωτήσεις. 😉

 6. Α! ωραία! Θα το εγκαταστήσω.
  Ευχαριστώ πολύ.

 7. Σε ευχαριστώ greekbox για τα καλά σου λόγια.Να προσθέσω επίσης ότι και σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί proxy τότε και πάλι δεν θα έχουμε την ακριβή τοποθεσία ούτε καν την χώρα καθώς θα παραπεμπόμαστε κάπου αλλού,σε κάποια άλλη χώρα αναλόγως το που θα βρίσκεται το proxy.

 8. Καλησπέρα!
  Θα ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με τον http://www.sitemeter.com/. –Νόμιζα ότι ο συγκεκριμένος μετρητής δε λειτουργεί σε έναν λογαριασμό wordpress, επειδή ο sitemeter χρησιμοποιεί javascript, κάτι που είναι απενεργοποιημένο στο wordpress.com. Ή τουλάχιστον δε λειτουργεί άρτια ως προς τις πληροφορίες που ο μετρητής παρέχει κανονικά σε σάιτς που υποστηρίζουν javascript.
  Παρακαλώ διορθώστε με αν είμαι παραπληροφορημένη. ως προς κάτι.
  Ευχαριστώ!

 9. Καλησπέρα So’

  Κοίτα το wordpress δεν επιτρέπει javacript για λόγους ασφαλείας.Ωστόσο αν έχεις wordpress blog αλλά το κάνεις hosting εσύ ή σε κάποιον άλλον server πέραν του wordpress μπορείς να κάνεις επεξεργασία τα template και να προσθέσεις το sitemeter εικονίδιο για να μετράει στατιστικά.

  Σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχει και μία άλλη λύση για να βάλεις το sitemeter counter στο blog σου μέσω των Links αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελες να την μάθεις 🙂

 10. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Μετά, που άφησα το αρχικό σχόλιό μου, παρατήρησα ότι απευθυνόσουν σε κάτοχο λογαριασμού στον Blogger και όχι στο wordpress.
  Εγκατέστησα τον sitemeter και το εικονίδιό του στο μπλογκ μου, επιλέγοντας/αντιγράφοντας από το site του sitemeter την επιλογή «htlm» και όχι «javascript «, επικολλώντας στη συνέχεια τον κωδικό στο widget–κείμενο της σελίδας μου στο wordpress. Αλλά οι πληροφορίες που παρέχει ο μετρητής δεν μπορεί είναι πλήρεις λόγω αποκλεισμού του javascript. Κι εγώ κυρίως με ενδιαφέρομαι για την προέλευση των επισκεπτών, άτι που χωρίς javascript δε γίνεται.

  Με την αναφορά σου σε self-hosting της σελίδας μου, ανοίγεις ζητήματα που με ενδιαφέρουν μεν, αλλά δεν τα κατέχω. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να παρέμβω στην εμφάνιση του μπλογκ μου και ειδικότερα θα ήθελα να ρυθμίσω την ταξινόμηση των συνδέσμων/ λινκς μου, τουλάχιστον να υπήρχε η δυνατότητα αλφαβητικής ταξινόμησής τους, αλλά ουτε αυτήν παρέχει το wordpress (χωρίς hosting).

  Και πάλι, ευχαριστώ για το χρόνο σου.

 11. Ελπίζω να επιτρέπεις την αναφορά μου στο blog σου στην ανάρτηση:
  http://nikos63.blogspot.com/2009/10/o-blogerrs.html

  Χαιρετώ,
  Νικόλας

 12. Θελω να ρωτησω πως γινεται να βρω τιν ακριβη τοποθεσια καποιου και μεσω ιip address και φυσικα πως να βρω του αλλου την ip address

 13. @jack

  Ο παραπάνω τρόπος δείχνει πως μπορείς να βρείς αν όχι την ακριβή τουλάχιστον την πιο κοντινή τοποθεσία προς την IP που ψάχνεις.Τώρα το πως θα βρεις την IP διεύθυνση κάποιου εξαρτάται από διάφορα.Για παράδειγμα αυτός ο κάποιος βρίσκεται σε κάποιο φόρουμ?στις επαφές σου στο msn?IRC?Διαφορετικά έτσι γενικά δεν μπορείς να την βρεις εκτός αν δεν ψάχνεις κάποιον συγκεκριμένα και κάνεις ping scan σε ένα εύρος IP διευθύνσεων για να δεις ποιές είναι alive.

  Κάτι παραπάνω δυστηχώς δεν μπορείς να κάνεις.

 14. Πως μπορώ να βρω παρακαλώ την ακριβή Δ/νση όταν έχω σαν στοιχείο το email και την IP διεύθυνση όταν έχω κάποιες επαφές από MSN….

 15. @rosa

  Αν εννοείς ακριβή διεύθυνση με την έννοια σε ποιά οδό κτλ δυστηχώς η ευτυχώς δεν μπορείς.Το trace της IP που μπορεί να κάνει ένας χρήστης και σύμφωνα και με τον παραπάνω τρόπο είναι μέχρι την περιόχη.Από εκεί και πέρα αν πρόκειται για κάποιο σοβαρό περιστατικό μόνο ο provider του μπορεί να δώσει τέτοια στοιχεία και πάλι με δικαστική εντολή.

  Διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω.Σκέψου μόνο ότι αν μπορούσαμε όλοι από μία IP να βρούμε οδό δεν θα υπήρχε ανωνυμία στο Internet και ο καθένας θα μπορούσε να απειλήσει τον άλλον.

 16. eimai apo xio kai i dieuthinsi mou ip deixnei to volo giati?
  kapios prospathise na paraviasei selida mou kai vrika ton ip kai kapia stixia tou ipologisti tou. i topothesia leei atiki kai deixnei kapies leptomeries tou pc tou.
  iparxei tropos na einai pio akrivis, giati vasi tou dikou mou peftei poli exo…

 17. Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για το μπλογκ.
  Κατά δεύτερον, δεν ξέρω αν κάνω σωστά που αφήνω σχόλιο σε μία τόσο παλιά ανάρτηση και ελπίζω να μη δημιουργώ πρόβλημα, είναι που με ενδιαφέρει το θέμα που συζητείται στο χώρο των σχολίων. Αυτό, δήλαδη, της εγκατάστασης ενός μετρήτη επισκεψιμότητας σε blog του wordpress, παρόλο που το wordpress δεν έχει java. Ενδιαφέρομαι να μάθω με ποιον τρόπο μπορώ να το κάνω, τι είναι δηλαδή το «hosting», που διαβάζω στο παραπάνω σχόλιο, το οποίο μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του ή σε άλλον server και πώς μπορεί να το κάνει. Καθώς επισης και η άλλη λύση εγκατάστασης sitemeter counter στο blog μέσω των links, που αναφέρετε.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 18. @eva

  Ο λογος που η διευθυνση σου δειχνει βολο αντι για χιο ειναι γιατι η χιος δεν εχει δικο της DSLAM (ας το πουμε απλα κομβος) οποτε σας περνανε μεσω του DSLAM του βολου.

  Κοιτα τωρα αν λεει Αττικη αυτο μπορεις να το επιβεβαιωσεις κανοντας ενα traceroot στην IP του μεσω CMD για να δεις τον τελευταιο κομβο που περναει.

  Κατι αλλο δεν μπορεις να κανεις δυστηχως εσυ καθως τα τελευταια στοιχεια τα εχει ο ISP του σχετικη με την οδο του,περιοχη Αθηνας κτλ και μονο με δικαστικη εντολη μπορει να τα δωσει σε καποιον τριτο.Κοινως θα πρεπει να κινηθεις νομικα αν θελεις.Μακαρι να γινοταν κατι αλλο αλλα αυτην ειναι η αληθεια.

  @Μ.

  Το hosting ειναι ο υπολογιστης που φιλοξενει την ιστοσελιδα σου.Δηλαδη αν εσυ εχεις μια ιστοσελιδα αντι να πληρωνεις 30 ευρω π.χ το μηνα σε καποια εταιρεια για να το φιλοξενει να το σηκωσεις το σαιτ απο το σπιτι σου σε δικο σου υπολογιστη.Ελπιζω να με καταλαβαινεις.

  Το πως μπορει να το κανει εχει να κανει με το τι θελει να κανει hosting αρχικως.Δηλαδη προκειται για blog,ιστοσελιδα,φορουμ κτλ και αναλογα να εγκαταστησει των web server IIS η Apache και να κανει τις ρυθμισεις που χρειαζονται.Οπως καταλαβαινεις δεν μπορει αυτο να απαντηθει σε ενα σχολιο.

  Η αλλη λυση μεσω των links εχει να κανει με το γεγονος οτι το sitemeter counter εχει εκτος απο java και html counter.Για να τo βαλεις θα πρεπει απλα να πας στον πινακα ελεγχου του blog σου και να προσθεσεις τον html κωδικα στα links για να εισαχθει ο html counter.

  Ο μονος τροπος για να βαλεις το sitemeter counter σε wordpress ειναι να στησεις εσυ το blog σου στον υπολογιστη σου για να επεμβεις στον κωδικα της wordpress που δεν επιτρεπει java στους server του.

  Παντως αν θελετε την δικη μου αποψη επι του θεματος,τα στατιστικα στοιχεια ειναι τον blogger καθαρα και η wordpress προσφερει αρκετα στατιστικα στο dashboard για να δουμε πως παει η κινηση στο blog μας.Αν θελουμε κατι παραπανω τοτε ψαχνουμε για html counters στο Internet.

 19. Πολύ καλό άρθρο, thanks!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: