Πώς κρύβουμε ένα αρχείο μέσα σε μία εικόνα

Σε περίπτωση που έχουμε κάποιο αρχείο και θέλουμε να το κρύψουμε εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο δηλαδή το να το κάνουμε κρυφό μπορούμε και να το κρύψουμε μέσα σε μία εικόνα.

Τι θα χρειαστούμε?

Δύο προγράμματα μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε αυτήν την δουλειά.Το ένα είναι το 7-zip και το άλλο το Winrar.Τα δύο προγραμμάτα αυτά είναι πολύ εύκολο να βρεθούν με ένα ψάξιμο στο Google.Στην προκειμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε το Winrar.

Ποιά η διαδικασία?

Δημιουργούμε καταρχάς έναν φάκελο στο σκληρό μας δίσκο (κατά προτίμηση στο C: ) με την ονομασία test.Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι όνομα θέλουμε.Στον φάκελο αυτό βάζουμε μέσα τα αρχεία που θέλουμε να κρύψουμε καθώς και την εικόνα που θα κρύψει αυτά τα αρχεία.

Στην συνέχεια δημιουργούμε ένα αρχείο .rar και βάζουμε μέσα τα αρχεία που θέλουμε να κρύψουμε μόνο και όχι την εικόνα.Έτσι στο φάκελο test θα έχουμε ένα συμπιεσμένο αρχείο .rar και μία εικόνα.

Μετέπειτα πάμε στην διαχείριση εντολών (Έναρξη—->Εκτέλεση—->cmd) και με την εντολή CD / πάμε στο C:/> και εκεί δίνουμε την εντολή CD test (ή CD και ότι όνομα αντί για test έχουμε δώσει).Με την εντολή αυτήν μπαίνουμε στον φάκελο test οπού βρίσκονται η εικόνα και το αρχείο .rar με τα αρχεία που είναι για κρύψιμο.

Εκεί πληκτρολογούμε την παρακάτω εντολή:

copy /b 1.jpg + hidden.rar new.jpg

Παράδειγμα:

hide image

Θα δούμε ότι θα έχει δημιουργηθεί μία νέα εικόνα με την ονομασία new και η οποία θα κρύβει μέσα της το αρχείο hidden.rar

Αυτό που κάναμε ήταν ουσιαστικά να αντιγράψουμε το συμπιεσμένο αρχείο .rar σε δυαδική μορφή (γι’αυτό και το /b στην εντολή) στο τέλος της .jpg εικόνας.

Τα αρχεία που έχουμε κρύψει μπορούμε να τα προσπελάσουμε αν θέλουμε με 2 τρόπους.Είτε αλλάζοντας την κατάληξη της εικόνας new.jpg σε new.rar είτε κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην εικόνα και επιλέγοντας το εξής:άνοιγμα με —-> WinRar Archiver

Την μέθοδο αυτήν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να στείλουμε ένα email με ένα πρόγραμμα κατάληξης .exe ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που θέλουμε να κρύψουμε κάποια αρχεία χωρίς κανένας να μπορέσει ποτέ να καταλάβει που βρίσκονται.

Advertisements

4 Σχόλια to “Πώς κρύβουμε ένα αρχείο μέσα σε μία εικόνα”

 1. Πρέπει να διευκρινήσεις όμως ότι στο 1.jpg + hidden.rar πρέπει να βάλουμε το όνομα της φωτογραφίας και το όνομα του αρχείου .rar

 2. ήθελα να ρωτήσω και κάτι πάνω σε αυτό…πως γίνεται όταν κάποιος ανοίξει την εικόνα αυτομάτος να τρέξει κάποιο πρόγραμμα (ή κάποιο αρχείο σε μορφή .bat) που έχουμε κρύψει πίσω άπο την εικόνα…?

 3. Σατανική η σκέψη σου αλλά δεν γίνεται με τον παραπάνω τρόπο για ευνόητους λόγους φυσικά…Θα σου πω ωστόσο μία λύση για αυτό που θέλεις.

  1)Βάζεις σε έναν φάκελο το εκτελέσιμο αρχείο που θέλεις να τρέξει για παράδειγμα το test.exe (εννοείται έχεις επιλέξει από τις επιλογές φακέλων των windows να σου εμφανίζει τις γνωστές επεκτάσεις αρχείων)

  2)Μετονομάζεις το test.exe σε test.jpg

  3)Δημιουργείς μία συντόμευση του test.jpg και την βάζεις στον ίδιο φάκελο

  4)Μετονομάζεις την συντόμευση σε test2.jpg για παράδειγμα

  5)Δεξί κλικ ιδιότητες στην συντόμευση και στο πεδίο εκκίνηση από τα διαγράφεις όλα και το αφήνεις κενό

  6)Στο πεδίο προορισμός βάζεις την διαδρομή του άλλου αρχείου που είναι το exe δηλαδή το test.jpg.Οπότε πρέπει να γράψεις

  C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c test.jpeg

  7)Μετά διαλέγεις για την συντόμευση σου ένα εικονίδιο που να μοιάζει με εικόνα για να είναι πιο πειστικό.

  8)Κάνεις και κρυφό το άλλο το αρχείο (test.jpg) που είναι το .exe για να μην το βλέπει ο άλλος και είσαι έτοιμος.

  Αυτό δηλαδή που έχουμε κάνει είναι να δημιουργήσουμε μία συντόμευση που να εκτελεί στο background το .exe αρχείο που θέλουμε.Για να επιτύχει βέβαια πρέπει ο άλλος να κλικάρει στην υποτιθέμενη συντόμευση.

  Όπως βλέπεις δηλαδή καμία σχέση με το παραπάνω άρθρο…Είναι άλλο tutorial αυτό…Εξάλου αν γινόταν αυτό που θέλεις με τον τρόπο του άρθρου θα είχαμε γεμίσει ιούς.

 4. Με αυτο που μου προτείνεις δεν κάνω κάτι άλλο πέρα από μία συντόμευση..αυτό που ρώτησα[παντα εγκλυκλοπαιδικά 😉 😉 ]είναι πως θα προσθέσω πάνω σε μια εικόνα ένα αόρατο πρόγραμμα που θα τρέξει μόλις τρέξει η εικόνα..αν δεν κάνω λάθος,κάτι σαν trojan horse…αν δεν μπορεί να απαντηθεί μια τέτοια ερώτηση online,για ευνόητους λόγους,πάω πάσο..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: