Επιλέγοντας δυνατούς κωδικούς

Πολλοί χρήστες επειδή θεωρούν ότι θα είναι δύσκολο να θυμηθούν τους κωδικούς τους επιλέγουν κάποιες εύκολες λέξεις,ημερομηνίες ή ακόμα χειρότερα και το ίδιο το όνομα τους!

Κάτι επίσης πολύ συνηθισμένο είναι η επιλογή του ίδιου κωδικού για πολλούς λογαριασμούς (accounts).Αν όμως κάποιος χάκερ ανακαλύψει τον κωδικό τότε μπορεί πολύ εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση και σε όσους λογαριασμούς έχουν το ίδιο password.

Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέγουμε δυνατούς κωδικούς.Αλλά τι κάνει έναν κωδικό δυνατό?Το από πόσους χαρακτήρες αποτελείται είναι ένας παράγοντας.Όσο μεγαλύτερο μήκος έχει ένας κωδικός τόσο δυσκολότερο θα είναι για έναν χάκερ να τον σπάσει.

Ένας άλλος παράγοντας για να είναι ένας κωδικός δυνατός είναι και η χρησιμοποίηση διαφορετικών χαρακτήρων.Βάζοντας στον κωδικό μας χαρακτήρες όπως %,#,$ κτλ κάνουμε τον κωδικό μας αρκετά δυνατό.Ακόμα και αν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποια τεχνική για να σπάσει τον κωδικό μας όπως dictionary ή brute force έχοντας τέτοιου είδους χαρακτήρες στον κωδικό μας θα είναι πάρα πολύ δύσκολο,σχεδόν αδύνατο να σπάσει ο κωδικός μας.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η χρησιμοποιήση μικρών ή κεφαλαίων γραμμάτων στον κωδικό.Για παράδειγμα ο κωδικός test είναι διαφορετικός από τον κωδικό tESt.Και σίγουρα κάποιος που θα προσπαθήσει να σπάσει αυτό το password θα είναι δύσκολο να σκεφτεί και τον παράγοντα πεζών η κεφαλαιών γραμμάτων.

Επιπρόσθετα όταν έχουμε να επιλέξουμε την φράση κλειδί για τον κωδικό μας θα πρέπει να αποφεύγουμε να βάζουμε εύκολες λέξεις.Ένας τρόπος είναι η χρησιμοποιήση λέξεων που θα περιέχουν και αριθμούς.Για παράδειγμα ο κωδικός elite μπορεί να γίνει l33t.Με αυτήν την μέθοδο μπορούμε να έχουμε και κάποια εύκολη λέξη σαν φράση κλειδί που να την θυμόμαστε αλλά και να είναι και δύσκολη και για τον οποιονδήποτε θελήσει να την σπάσει.

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το πως να χρησιμοποιήσετε την l33t γραφή μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα η οποία μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε λέξη σε μορφή l33t.

http://www.kfdev.com/development/javascript/leettrans.htm

 Τέλος αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα καλό password μόνοι σας υπάρχουν πολλά διαθέσιμα password generators στο Internet για αυτήν την δουλειά.Ένα αρκετά καλό είναι αυτό που θα βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.pctools.com/guides/password/

Η συγκεκριμένη σελίδα σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε το μήκος του κωδικού που θέλετε να παράγει,τι χαρακτήρες θα θέλατε να έχει και επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 50 κωδικούς σε μία φορά για να επιλέξετε τον καταλληλότερο για εσάς.

Ακολουθώντας τις παραπάνω μεθόδους μπορούμε να έχουμε δυνατότερους κωδικούς και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα κάποιος να βρει τους κωδικούς μας.

Advertisements

5 Σχόλια to “Επιλέγοντας δυνατούς κωδικούς”

 1. Και μια άλλη τεχνική δεν είναι να χρησιμοποιούμε εύκολες λέξεις αλλά γραμμένες με περίεργο τρόπο; πχ. αντί για Eleni στον κωδικό να γράψουμε 3l3n1

 2. Σαφέστατα και το αναφέρω στην παράγραφο για την φράση κλειδί.Αν προσέξεις και στο 1 link από τα δύο που δίνω είναι μία ιστοσελίδα που κάνει τέτοιες μετατροπές αυτόματα στις λέξεις. 😉

 3. Πολύ καλό……Ευχαριστώ πολύ ……Ζητούσα αυτές τις οδηγίες εδς και πού καιρό…….Τέλειο Βοήθημα……..

 4. http://www.kfdev.com/development/javascript/leettrans.htm
  η σελιδα δινει error message ΄((

  υπάρχει καμια ΄΄αλλη που κάνει τέτοιες μετατροπές αυτόματα στις λέξεις. ;

 5. Προφανώς αλλάξανε το url.Liakada υπάρχουν αρκετές θα σου δώσω μερικά links:

  http://www.brenz.net/l337Maker.asp

  http://www.computerhope.com/jargon/l/leetspea.htm

  http://ermarian.net/services/converters/leet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: