Χρησιμοποίηση του πλήκτρου έναρξης των Windows σε Ubuntu

Πολλές φορές όταν είμαστε σε περιβάλλον Linux από την συνήθεια μας με τα Windows μπορεί να τύχει να πατήσουμε το πλήκτρο έναρξης των Windows όταν θα θέλουμε να εκτελέσουμε κάποιο πρόγραμμα για να μας ανοίξει το Ubuntu panel.

 Το Ubuntu panel είναι ένα μενού το οποίο χρησιμοποιείται για την εκτέλεση προγραμμάτων και είναι παρόμοιο με το μενού έναρξης που έχουν τα Windows.Ωστόσο αν είμαστε νέοι χρήστες του Ubuntu είναι πολύ πιθανόν να μπερδευόμαστε με το πλήκτρο έναρξης των Windows.

Αν θέλουμε λοιπόν κάθε φορά που θα πατάμε το πλήκτρο έναρξης στο ubuntu να μας ανοίγει τον πίνακα για να τρέχουμε εφαρμογές μπορούμε να κάνουμε το ακόλουθο:

Πάμε στο System\Preferences\Keyboards Shortcut και βρίσκουμε την επιλογή show the panel menu.Κάνουμε κλικ στην στήλη με τις συντομεύσεις και όταν αλλάξει η επιλογή σε New Accelerator πατάμε το κουμπί των Windows.

Εικόνα:

Τώρα κάθε φορά που θα πατάμε το πλήκτρο των Windows στο Ubuntu θα εμφανίζεται το παράθυρο με τις εφαρμογές και θα μπορούμε να τρέξουμε προγράμματα.Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τα Windows.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: